Nog meer denim!

Met oude spijkerbroeken en andere kledingstukken kun je allerlei dingen maken. Zo hoef je de stof niet weg te gooien maar kun je het hergebruiken of recyclen.

Je kan van oude kapotte  spijkerbroeken een mooie quilt maken.

Je knipt de spijkerbroeken bij de naad open want dan heb je de meeste stof. Je knipt de spijkerbroeken in evengrote lapjes. Voor de achterkant gebruik je evengrote lapjes van een andere stof bijvoorbeeld flanel, dan krijg je een warme deken. Naai de lapjes aan elkaar en knip dan de naden in om de centimeter ongeveer. Dan de deken in de wasmachine en droger en de naden zien eruit als wollige chenilledraden.

  

Je kunt ook spijkertasjes maken van een oude spijkerbroek. Knip de spijkerbroek af bij het kruis en laat een klein stukje van de benen zitten. Draai de broek binnenstebuiten en naai de benen en het kruis aan elkaar zodat er een naad ontstaat.   Maak van de rest van de benen een draagband en naai deze aan de tas vast. Draai je tas weer goed en versier je tas met bijvoorbeeld: hartjes, bloemetjes en knopen.

Er zijn veel verschillende soorten spijkertasjes hier zijn er een paar:

Schoudertas, handtas, laptoptas

                      

Sommige mensen gaan wel heel ver met spijkerstof. Ze hebben zelfs spijkerbroeken op hun nagels staan! Hieronder zie je een foto van de handen van iemand die haar nagels met spijkerprint heeft versierd.

Tot slot; wist u dat er zelfs een vliegmaatschappij is die “Denim Air” heet? En in welk land, dacht u? In Nederland! In de plaats Mijdrecht is het kantoor van Denim Air, met het logo dat hieronder staat. Klik voor hun website hier.

 

Plaats een reactie